dimarts, 27 d’octubre del 2015

La terra xoca amb un planeta bessó i va crear la lluna

La terra xoca amb un planeta bessó i va crear la lluna



Sistema Solar, fa uns 4.500 milions d'anys. Els gegants gasosos Saturn i Júpiter ja s'han format. Mentrestant, a la regió més propera al Sol, orbiten més de 80 planetes rocosos com la Terra. En realitat són embrions de planetes que xoquen violentament entre si, es fonen i formen cossos cada vegada més grans. Aquest descomunal cavallets seguirà en marxa uns 200 milions d'anys. En aquells dies, l'eixam de roques s'haurà agrupat en quatre planetes. No hi ha manera de saber si aquest relat és cert, encara que és molt probable que Mart, la Terra, Venus i Mercuri es formessin així. Ara, una de les simulacions més precises que s'han fet d'aquell procés intenta aclarir un enigma que porta vigent dècades, si no segles: com es va formar la Lluna?

La teoria del gran impacte diu que el nostre planeta va xocar amb un altre de la grandària de Mart, conegut com Theia. Va ser un cataclisme tan violent que el nostre planeta va desaparèixer durant unes hores. Una petita part va sortir comiat i es va barrejar amb les restes de Theia, convertits en roca fosa després del cop. El resultat va ser la Lluna.

És un resultat apassionant que resol 30 anys de dubtes.
El gran problema per acceptar aquesta teoria és que, segons les estimacions més recents, menys d'un 1% de les col·lisions eren entre planetes iguals. Actualment els planetes del Sistema Solar tenen composicions molt diferents els uns dels altres, de manera que Theia també va haver d'haver format una Lluna molt diferent de la que coneixem. No obstant això, les roques lunars portades per les missions Apol·lo a finals dels anys seixanta van demostrar que els erms de la Lluna i el mantell terrestre són gairebé indiferenciables en la composició. L'origen de la Lluna es va convertir, més que mai, en un enorme maldecap.






Preguntes

Preguntes

1- estrella més propera a la Terra? El Sol i la Segona Propera 2.- Existeixen turmentes solars En què consisteixen Poden arribar a la terra Poden Produir problemes a la nostra tecnologia sí, en què la matèria del sol a dalt a la terra disparada podin arribar a la terra i són què produeixen a els apagons 3.- Quina informació ENS Pot donar el projecte lBEX es una Missió, que ENS DIU el que li passa al sol a els LLOCS llunyans de la terra 4.- Quina va ser la primera estació espacial d'EUA Quin any va ser llancada Va Fer alguna observació del Sol la primera estació espacial amb humans als EUA va ser la missio sky lab 5.- És Pot observar l'interior del Sol Com és DIU la tècnica que ho Përmet Quina Propietat del Sol fa servir per Fer l ' estudi sí, a través de la tecnologia heliosismología 6.- A quina distància de la Terra és Troba el Sol Quantes vegades equival a donar la volta a la Terra Que vol dir unitat astronomica ua) En 8 min a dalt a la terra, va anys llum

dimarts, 13 d’octubre del 2015

Resum classe

Avui a la classe de astronomia hem treballat sobre el satèlit Halley, que cada 76 anys passa, també de les estrelles fugas oriònides, dragònides. Cada quan arriba la llum del sol, també el Senyor Sal ens ha parlat del programa Cosmos, al programa Mega a les 22:00 de la nit del dilluns presentat pel Carlos Sobera. El que més m'ha agradat ha estat quan ha parlat del 1933, quan van sortir unes 10.000 estrelles.